Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara - Deva

Activitatea Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara - Deva din punct de vedere structural se desfasoara pe principiul descentralizarii, astfel in cadrul serviciului functionand 3 laboratoare dupa cum urmeaza

- Laborator de toxicologie
- Laborator de psihiatrie medico-legala
- Laborator de tanatologie - traumatologie

Fiecare laborator in parte este condus de catre un medic care raspunde in fata sefului serviciului pentru activitatile desfasurate in sectorul respectiv. Medicii sefi de laborator pe langa aceasta responsabilitate presteaza si activitatile specifice constand in necropsii, certificate sau expertize in conformitate cu normele legale. Aceste laboratoare sunt incadrate cu personal de specialitate precum si personal auxiliar corespunzator.

Pentru optimizarea activitatii de medicina legala in judet, bisaptamanal, in zilele de marti si vineri un medic legist din cadrul S.J.M.L (dr. O. I. Folea) se deplaseaza in municipiul Hunedoara acordand in cadrul Policlinicii Municipale consultatii de specialitate.
Cu toate ca in municipiul Hunedoara nu functioneaza un cabinet medico-legal nominalizat ca parte componenta a S.J.M.L s-a luat aceasta decizie tinand cont de marimea municipiului precum si de vasta cazuistica pe care o intilnim aici, urmarind prin aceasta sa fim cat mai utili comunitatii.
Tot in structura S.J.M.L - Hunedoara - Deva functioneaza cabinetul de medicina legala Petrosani unde este incadrat un medic specialist medicina legala, acesta acoperind zona Valea Jiului pana la comuna Pui.