Certificat

Certificare ISO 9001

Judetul Hunedoara

Judetul Hunedoara
Resedinta: Deva
Prefix: 0254
Suprafata: 7.063 km2
Populatie: 487115 loc.
Urban: 369873 loc.
Rural: 117242 loc.
Densitate pe km2: 69,0

Orfila


Un nou program informatic
pentru evidenta si gestiunea
reactivilor din laboratoare

Meteo Deva

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

SJML Hunedoara - Statistice complete asupra activitatii anului 2018

Statistici pentru activitatea medico-legala SJML Deva in anul 2018

Statistici 2018 - Certificate medico-legale

Statistici 2016 - Autopsii

Statistici 2018 - Expertize medico-legale

Statistici 2017 - Expertize toxicologice

Presa
Descoperiți-l pe Mărculescu! Omul care a pus capăt alcoolemiilor falsificate.

Se putea plafona la Deva, dar a creat cel mai modern serviciu de medicină legală. În 2005 făcea aici tele-medicină, ceea ce nu se auzise încă în România
Ai putea spune orice despre judeţul Hunedoara, i-ai putea deplânge la nesfârşit soarta de zonă mono-industrială, dar să aibă cel mai modern sistem de medicină legală din ţară nu te-ai fi aşteptat. Ce făcea la Deva, în urmă cu 10 ani, doctorul Dan Mărculescu a ajuns acum să se practice pe scară largă în institutele din toată ţara.
Paşi mărunţi cât un salt mare
Doctorul Mărculescu a fost primul medic legist din România care a introdus trusele sigilate pentru recoltarea probelor de sânge, pentru a nu mai putea fi falsificate. „Nu mi-a fost uşor la început, am întâlnit obstacole birocratice, dar până la urmă le-am impus”, spune dr. Dan Mărculescu. Acum, trusele sunt folosite de toţi legiştii.

 
Dan Mărculescu a revoluţionat medicina legală

Adevarul de Seara 9 iunie 2011,  Autor: Daniel Guţă

Dan Mărculescu lucrează de aproximativ trei decenii în medicina legală, fiind considerat un adevărat guru pentru tinerii care îşi doresc să muncească într-una dintre cele mai grele ramuri ale medicinei. Medicul legist a fost nominalizat pe lista personalităţilor care au contribuit semnificativ la îmbunătăţirea societăţii, conform publicaţiei americane Marquis Who is Who.
Legistul devean care conduce Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara şi-a dedicat ultimii ani inovaţiilor şi a reuşit să transforme morga unde îşi desfăşoară activitatea într-un laborator hi-tech, inspirat parcă din filmele Science Fiction. 

Invenţie pentru modernizarea morgii
După cinci ani de cercetări, Dan Mărculescu a conceput un sistem informatic de asistare video-digitală a necropsiilor, o inovaţie despre care susţine că este unică în Europa. În camera mortuară din morga deveană, în zona mesei de autopsiere, au fost montate două camere video ultraperformante, conectate la un calculator dintr-o altă încăpere. Tehnologia bazată pe un program informatic face posibilă monitorizarea de la distanţă, prin intermediul Internetului, a necropsiilor.

 
Medicul legist Dan Mărculescu, pe lista celor mai influenţi oameni din lume

Şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, a primit distincţia de la editorii unei celebre publicaţii din Statele Unite ale Americii.
Editorii anuarului Marquis Who is Who, o cunoscută publicaţie americană care prezintă biografiile celor mai influenţi oameni din Statele Unite ale Americii şi din lume, l-au ales pe medicul legist Dan Mărculescu, pe lista personalităţi nominalizate.
Diploma i-a fost acordată şefului Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara pentru că este una dintre persoanele care au demonstrat performanţe extraordinare în domeniul care activează şi au contribuit semnificativ la îmbunătăţirea societăţii, au anunţat reprezentanţii "Who is Who". În anuarul celor mai influente personalităţi din lume se mai regăsesc şefi de state, militari cu grade importante, cercetători ştiinţifici, diplomaţi şi personalităţi din diverse domenii.

 
Legiştii deveni fac necropsii într-o morgă europeană

Cea mai modernă sală de necropsie din România va fi inaugurată astăzi la Deva. Legişti din toată ţara au venit la noi să ia exemplu
Judeţul Hunedoara are cea mai modernă morgă din ţară, iar Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML) este primul din România ai cărui angajaţi sunt certificaţi la nivel european.
Pentru a marca acest lucru, la Deva se desfăşoară, timp de două zile, o masă rotundă la care participă medici legişti din întreaga ţară care vor să afle mai multe depre cum pot aplica în meseria lor normele europene.

Toate autopsiile sunt monitorizate

Spaţiul în care funcţiona vechea morgă a judeţului a fost extins şi dotat cu mese moderne dar şi cu o targă folosită şi pentru toaletarea cadavrelor.

 
Autopsii on-line, la Deva

Morga Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara, situata in incinta spitalului din Deva, beneficiaza, de cateva saptamani, de un sistem IT performant.
Autopsiile efectuate de medicii legisti sunt inregistrate si transmise, securizat, prin internet, catre specialistii din marile centre universitare. Sistemul este primul de acest gen din tara, dar se intentioneaza dezvoltarea lui si in Bucuresti, Timisoara sau Cluj-Napoca.

Morga hi-tech

Ideea i-a apartinut sefului Serviciului de Medicina Legala (SML) Hunedoara, doctorul Dan Marculescu. "Intram in Uniunea Europeana. Sunt cetateni straini care mor in Romania. Ii autopsiem si inregistram totul. Daca apar discutii, noi prezentam inregistrarea intregii autopsii si eliminam orice dubiu", spune Marculescu.

 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2
© 2010 Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara | SILVERSOFT