Certificat

Certificare ISO 9001

Judetul Hunedoara

Judetul Hunedoara
Resedinta: Deva
Prefix: 0254
Suprafata: 7.063 km2
Populatie: 487115 loc.
Urban: 369873 loc.
Rural: 117242 loc.
Densitate pe km2: 69,0

Orfila


Un nou program informatic
pentru evidenta si gestiunea
reactivilor din laboratoare

Meteo Deva

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

SJML Hunedoara - Statistice complete asupra activitatii anului 2018

Statistici pentru activitatea medico-legala SJML Deva in anul 2018

Statistici 2018 - Certificate medico-legale

Statistici 2016 - Autopsii

Statistici 2018 - Expertize medico-legale

Statistici 2017 - Expertize toxicologice

Laboratorul de Tanatologie - Traumatologie

altaltalt

 

Laboratorul de Tanatologie - Traumatologie

 

La conducerea laboratorului de tanatologie-traumatologie a fost numit dl. Dr. VASILE CLAUDIU OIEGAR, medic primar medicina legala, activitatea acestui sector constand in examinari medico-legale a persoanelor la solicitarea acestora , efectuarea de expertize (exceptand cele psihiatrice, de intrerupere/ amanare a executarii pedepsei, stabilirea perioadei de conceptie) si necropsii la solicitarea organelor abilitate.


Toate aceste activitati se efectueaza de catre toti medicii serviciului, iar in zona Valea Jiului ele revin cabinetului medico-legal Petrosani, aceasta zona a judetului fiind caracterizata printr-un grad ridicat de infractionalitate cu implicatii medico- legale. 

 

Dr. Vasile Claudiu OiegarMasina transportMasina transportMasina transport


Activitatea prosecturala se desfasoara in conformitate cu prevederile legale  adica la morga celui mai apropiat spital fata de locul incidentului tendinta noastra fiind insa de a elimina acest aspect prin transportarea cadavrelor la morga proprie a SJML. In acest sens ne-am dotat cu 2 masini de transport care asigura transportul cadavrelor 24 de ore pe zi. Am avut aceasta optiune intrucat nu toate morgile din judet intrunesc conditiile minime necesare unei bune activitati. Totodata in activitatea curenta ne putem intilni cu cadavre in stare avansata de putrefactie sau fara apartinatori pe care nu le putem abandona dupa necropsiere in morgile spitalelor acestea nefiind dotate cu camere frigorifice, iar pastrarea cadavrelor in aceasta stare putand deveni adevarate bombe biologice. 

 

Morga SJMLMorga noua SJMLCamere frigorificeSistem de inregistrare video

 

In cazurile in care totusi este necesara deplasarea pe teren aceasta o facem cu un alt autoturism aflat in dotarea serviciului , iar in zona Vaii Jiului cabinetul medico- legal a fost dotat cu un al 4 –lea autoturism pentru a-si putea desfasura activitatea cu celeritate si promptitudine ori de cate ori situatia o impune.
Morga proprie a SJML – Deva se afla intr-o zona mai retrasa din curtea Spitalului Judetean, care este un spital de tip pavilionar, fiind dotata cu apa curenta,camere frigorifice performante, craniotom, dispozitiv de dezinfectie, aer conditionat si grup sanitar cu dus.In ultimul trimestru al anului 2006 aici s-a pus la punct un sistem de inregistrare video pe calculator a tuturor necropsiilor efectuate obtinandu-se pe aceasta cale dovezi indubitabile in ceea ce priveste eventualele controverse ulterioare privind cauzele de deces sau mecanismele de producere a leziunilor.Dupa implementarea primara a acestui sistem s-a considerat util si poate benefic in anumite situatii ca actul necroptic sa poata fi urmarit in timp real de persoane cu calificare superioara noua ( profesori universitari ) dezvoltand in acest sens transmiterea prin internet catre INML Mina Minovici - Bucuresti si IML – Timisoara a imaginilor din sala noastra de necropsie. Aceasta transmisie nu este accesibila decat prin instalarea pe calculatorul receptorului a unui program special sistemul beneficiind de o dubla protectie el adresandu-se in exclusivitate specialistilor in domeniu. Totodata prin acest sistem seful serviciului poate urmari in mod continuu cum se desfasoara activitatea in sala de necropsie datorita faptului ca morga serviciului este la distanta fata de sediu.

 

 Evidenta cazurilor necropsiate o facem printr-un program computerizat denumit THANATOS executat la solicitarea noastra de catre o firma specializata SC SILVERSOFT, modalitatea inventarierii cazurilor facandu-se de catre fiecare medic in parte cu centralizare ulterioara la asistentul sef al serviciului dl. as. pr. Cristian Ionescu care transfera tot acest volum de informatii si pe suport material ( registru de evidenta).
Pentru a facilita aceasta dubla evidenta toti medicii serviciului precum si asistentul sef au fost dotati cu cite un laptop pe care s-a instalat programul respectiv, dupa fiecare necropsie introducadu-se datele prevazute de program.

 

In lucru se mai afla 2 programe informatice, unul de evidenta a persoanelor care solicita certificate medico-legale si altul de evidenta a tuturor expertizelor, programe denumite ARES si ATLAS conceptia fiind ca intr-un final toate aceste programe sa fie convergente pe un server central care sa le inglobeze printr-un program general. Acest lucru va facilita enorm gasirea oricarui caz dupa anumite criterii prestabilite, iar eficienta lui se va vedea in timp.

 

Incepand din luna august 2006 s-a infiintat si laboratorul de histopatologie care este dotat cu: pupinel, microtom, microscop, hota de evacuare, aer conditionat si grup sanitar cu dus.

 

Aici se prelucreaza probele prelevate de la cadavre si dupa obtinerea produsului finit (lama microscopica) se procedeaza la verificarea ei calitativa.Examinarile histopatologice (exceptand cazurile de omor, l.c.m, culpa medicala) sunt efectuate de catre seful serviciului Dr. DAN OCTAVIAN MARCULESCU, medic primar medicina legala , medic specialist anatomie patologica, doctor in stiinte medicale si de Dr. DOREL TOZLOVANU, medic primar medicina legala, medic specialist anatomie patologica, rezultatele fiind consemnate in buletine histopatologice.

 

alt
 

 
© 2010 Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara | SILVERSOFT