Certificat

Certificare ISO 9001

Judetul Hunedoara

Judetul Hunedoara
Resedinta: Deva
Prefix: 0254
Suprafata: 7.063 km2
Populatie: 487115 loc.
Urban: 369873 loc.
Rural: 117242 loc.
Densitate pe km2: 69,0

Orfila


Un nou program informatic
pentru evidenta si gestiunea
reactivilor din laboratoare

Meteo Deva

Vizitatori Online

Avem 5 vizitatori online

SJML Hunedoara - Statistice complete asupra activitatii anului 2018

Statistici pentru activitatea medico-legala SJML Deva in anul 2018

Statistici 2018 - Certificate medico-legale

Statistici 2016 - Autopsii

Statistici 2018 - Expertize medico-legale

Statistici 2017 - Expertize toxicologice

Laboratorul de Toxicologie

Laboratorul de toxicologie

Personalul laboratoruluiLaboratorul de toxicologie din cadrul SJML Deva functioneaza in incinta sediului aici efectuandu-se examinari toxicologice constand in :
- stabilirea alcolemiilor la solicitarea organelor de politie din probele recoltate de pe intreg judetul, probe care sunt inaintate de catre IJP Hunedoara printr-un delegat stabilit prin protocol. 
De asemenea alte institutii pot solicita stabilirea gradului de inbibtie alcoolica a angajatilor in anumite situatii (a angajatilor CFR, soferi, etc). In aceste situatii contra valoarea prestatiei facandu-se direct la casieria institutiei noastre. Persoanele fizice pot de asemenea solicita stabilirea alcoolemiei in aceasta situatie recoltarea si intocmirea documentatiei prevazuta de lege  facandu-se de catre personalul SJML Deva, de asemenea contravaloarea fiind achitata la casieria noastra.

Determinarea carboxihemoglobineiSpectrofotometru CIDRA6Pregatirea probelor

 - alte examinari toxicologice sunt determinarea metanolului precum si a carboxihemoglobinei. Aceasta ultima analiza o efectuam destul de des avand in vedere profilul economic al judetului (mine, precum si desele decese prin incendii). In vederea stabilirii gradului de intoxicare cu monoxid de carbon ne-am dotat cu un spectofotometru de ultima generatie Cindra 6 de productie australiana. 

Efectuarea analizelorEvidenta truselor pe programul BACHUSPastrarea probelor pe o perioada de 15 zileAparat distilare apa

De la 1 septembrie anul curent recoltarea in teritoriu si la SJML; a probelor pt determinarea alcolemiei se face in conformitate cu Ordinul MSP 376 din 26.04.2006 si a  instructiunilor emise de INML Mina Minovici Bucuresti.Trusele achizitionate de la firma Morpheus SRL sunt monitorizate in mod continuu printr-un program informatic, ele avand practic un circuit inchis si devenind prin acest sistem de supraveghere absolut imposibila disparitia, pierderea sau inlocuirea lor. 
Alte investigatii toxicologice de asta data de natura calitativa sunt cele de determinare a drogurilor si a altor substante psihotrope in acest scop folosindu-se teste rapide ultrasensibile. Procedam si la efectuarea de investigatii serologice tot in cadrul laboratorului de toxicologie neavand posibilitati obiective de a dezvolta acest sector limitandu-ne la evidentierea troponinei cardiace in mortile subite unde exista suspiciunea de infarct miocardic. Pentru aceasta folosim teste rapide deasemenea de mare sensibilitate, testarea facindu-se rapid si facil fiind necesare 2,3 picaturi de ser obtinut dupa centrifugarea sangelui.
Laboratorul de toxicologie este dotat cu aparat de distilat, balantze analitice omologate spectrofotometru si frigidere pentru pastrarea probelor. In prezent am obtinut un spatiu suplimentar pe care l-am amenajat corespunzator in vederea extinderii acestor 2 sectoare.
Conducerea laboratorului de toxicologie a fost incredintata d-lui Dr. OVIDIU IULIAN FOLEA medic primar medicina legala, doctorand.

 

 
© 2010 Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara | SILVERSOFT